WERKWIJZE
PSYCHOLOGENPRAKTIJK Nederland

Bij Psychologenpraktjik Nederland geloven we dat mensen veel meer kunnen dan ze soms zelf denken. Het geeft ons energie om mensen weer in hun kracht te zetten en te zien dat ze weer van het leven kunnen genieten. Met onze psychologen en hun expertises helpen wij jou om die mentale kracht terug te vinden. Lees hieronder meer over het intakeproces en verloop van de behandeling.

Van hulpvraag naar traject

Wij hanteren een persoonlijke en holistische benadering in onze werkwijze. We geloven dat iedereen anders is en streven ernaar om samen met jou een behandelplan op te stellen dat aansluit bij jouw unieke behoeften en doelen.
Hoofd in art style vector

Verwijzing

We verwelkomen cliënten zowel met als zonder verwijzing van een huisarts of specialist. Een verwijzing is vaak nodig om in aanmerking te komen voor vergoedingen vanuit de zorgverzekering. We willen de drempel om hulp te zoeken zo laag mogelijk houden, dus voel je vrij om contact met ons op te nemen, ook als je nog geen verwijzing hebt. Voor vergoeding vanuit de basisverzekering is een verwijzing nodig van een huisarts, psychiater, GZ-psycholoog, psychotherapeut of klinisch psycholoog.
Hoofd in art style vector

Intake

Nadat je contact met ons hebt opgenomen, plannen we een telefonische intake in. Tijdens deze intake bespreken we jouw hulpvraag en maken we een eerste inschatting van wat je nodig hebt. Na de pre-intake krijg je een vragenlijst thuisgestuurd die je zelf kan invullen. Vervolgens plannen we een intakegesprek in, waarin we dieper ingaan op jouw situatie, achtergrond en doelen. De wachttijd voor het intakegesprek bedraagt meestal tussen de 2 weken en 1 maand.
Hoofd in art style vector

Diagnostiek

Na het intakegesprek volgt een telefonisch consult met de regiebehandelaar om verdere vragen te bespreken en het behandelplan definitief te maken. Afhankelijk van de drukte kan de wachttijd variëren. In rustige periodes kan de behandeling vrijwel direct na de intake starten. In drukkere periodes streven we ernaar de wachttijd tot een minimum te beperken, meestal niet langer dan 2 maanden.
Hoofd in art style vector

Behandeling

Na het intakeproces en het opstellen van een behandelplan, gaan we aan de slag met de behandeling. Tijdens de behandeling werken we nauw samen met onze cliënten om hun doelen te bereiken en hun welzijn te bevorderen. We geven vragenlijsten voor, tijdens en aan het eind van behandeling en evalueren deze samen tijdens een gesprek. Zo houden we jouw voortgang goed bij en krijg je zelf ook zicht op de effectiviteit van de behandeling.

Start jouw behandeling

Kies je ervoor om bij ons te beginnen, dan zetten we samen de eerste stap naar jouw welzijn. Neem contact met ons op om een intakegesprek in te plannen, waarin we jouw situatie zullen bespreken en luisteren naar jouw specifieke behoeften en doelen. We streven ernaar om zo snel mogelijk te starten met jouw behandeling, zodat je op weg kunt naar een positieve verandering in jouw leven. Neem vandaag nog de beslissing om aan jezelf te werken en begin jouw reis naar herstel en mentale veerkracht.
Vraagteken vector

Veelgestelde vragen

© 2024 Psychologenpraktijk Nederland. Alle rechten onder voorbehoud